Wij geloven dat jeugdhulp het beste slaagt als je aan kunt sluiten bij de vraag van het gezin. Door geen oordeel te hebben over wat is geweest, maar te werken aan de mogelijkheden van morgen.

Vivens Jeugdhulp biedt ambulante gezinshulp en begeleiding in de thuissituatie.

Wanneer gezinshulp?

Zodra er dusdanige problemen zijn ontstaan binnen jullie gezin en het opvoeden niet goed (meer) lukt, kan ambulante gezinshulp uitkomst bieden. Zo kan er sprake zijn van financi├źle, psychische of verslavingsproblematiek of dreigt er een scheiding. Het is dan belangrijk om onafhankelijke hulp en advies in te schakelen om te proberen de kinderen hier zo min mogelijk de dupe van te laten worden.

Hoe wij werken

Vivens Jeugdhulp kijkt altijd naar het gehele gezin en eventueel betrokken mantelzorgers of andere professionals. Zo werken wij bijvoorbeeld samen met familie of vrienden van het gezin maar ook met een voogd, leerplichtambtenaar of behandelaar.

Onze gezinsbegeleiders staan naast het gezin. Zij bieden een luisterend en adviserend oor en veroordelen de situatie of gezinsleden niet.

Ouders krijgen begeleiding om problemen aan te pakken en nieuwe opvoedvaardigheden op te doen. Ook kunnen gezinsbegeleiders jongeren coachen richting zelfstandigheid.

De gezinsbegeleiders van Vivens Begeleiding zijn minimaal Hbo geschoold en hebben veel ervaring in het begeleiden van (complexe) gezinssituaties, kinderen en jongeren. Zij motiveren en ondersteunen ouders en kinderen om weer regie te krijgen over hun leven. De gezinsbegeleiders werken naar een situatie toe waarin het gezin zo snel mogelijk weer zelfstandig verder kan en er een veilige en zo normaal mogelijke gezinssituatie ontstaat.